27.2.2017. 19:09
0
Predsjedavajući Zvizdić sa delegacijom Evropske narodne stranke
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu delegaciju Evropske narodne stranke predvođenu potpredsjednikom i zastupnikom u Evropskom parlamentu Paulom Rangelom.

Razgovarali su o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH, kao i o ulozi mladih, važnosti regionalne saradnje i o evropskom i NATO  putu Bosne i Hercegovine. Na sastanku je naglašeno da Evropska narodna stranka daje podršku Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom putu.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao delegaciju o činjenici da je protekla godina bila jedna od najuspješnijih na evropskom putu Bosne i Hercegovine. Naglašeno je da je rad na postizanju konstruktivne i prijateljske saradnje u regiji jedan od prioriteta Vijeća ministara BiH u narednom periodu.

Zvizdić je zahvalio na podršci koju Evropska narodna stranka daje Bosni i Hercegovini. Upoznao je prisutne i o budućim planovima u vezi s nastupom BiH na samitu u Trstu u julu ove godine.

Sastanku su prisustvovali Doris Pack (Njemačka), Miro Kovač (Hrvatska), Jens Ahl (Švedska), Nikola Erić (Srbija), Constantin Codreanu (Rumunija), Jelena Drenjanin (Švedska), Oliver Morwinsky (Njemačka), Jan Pieter (Nizozemska), Monika Reiner (Austrija), Attila Tilku (Mađarska) Patrick Voller (Austrija), Hege Van Dijke (Nizozemska), Julia Lisens-Zalutskaja (Estonija) i Ajla Hotić (Bosna i Hercegovina), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.