28.2.2017. 8:32
2
"Srbi ne treba da šute od stradanju svog naroda"
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbi ne treba više da šute o stradanju svog naroda, da se ono ne bi ponavilo.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbi ne treba više da ćute o stradanju svog naroda, da se ono ne bi ponavilo.

Dodik je rekao da je prošli vijek bio vijek srpskog stradanja Srba i istakao da je sada vrijeme da Srbi u Republici Srpskoj, Srbiji, ali i u srpskim zajednicama u drugim državama, postave i osmisle srpski nacionali cilj ovog vijeka. 

"Srpski nacionalni cilj ovog vijeka mora da bude da Srbi moraju imati svoje zajedništvo i svoju državu", rekao je Dodik sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske. 

Navodeći da se od tog cilja mnogima "kosa diže na glavi", Dodik je naglasio da je, ako taj cilj danas ne definiše nova generacija političara, veliko pitanje šta se može očekivati za neko izvjesno vrijeme. 

Podsjećajući da je prije nekoliko dana prisustvovao obilježavanju 100 godina od Topličkog ustanka u Srbiji, Dodik je istakao da malo ko zna da je na tom mjestu poginulo 50.000 Srba. 

"Znao sam za ustanak u tom dijelu Srbije, ali nisam znao da su Bugari i Austrougari tog vremena priznali da je ubijeno 20.000 ljudi u periodu od tri, četiri mjeseca, koliko je ustanak trajao. Neki drugi podaci opet govore da je tu bilo ubijeno 50.000 Srba", rekao je Dodik. 

On je dodao da u Republici Srpskoj i BiH postoje brojna mjesta gdje su masovno stradali Srbi. 

"U mjestu Šušnjar kod Sanskog Mosta za dva dana je stradalo 5.000 ili 6.000 ljudi. Da ne pričam o Jasenovcu ili Prebilovcima, pomenuću Bihać, gdje je za dva dana ubijeno 14.000 ljudi", rekao je Dodik. 

On je naveo da je u mjestu Brod za dan i po ubijeno i bačeno u Drinu 6.500 Srba koji su sa platoa Romanije pred ustašama bježali prema Srbiji. 

"Da li mi treba da ćutimo o tome? I kako i kome da oprostimo nešto što se stalno ponavlja?", upitao je Dodik.





(Srna/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.