2.3.2017. 14:31
0
Iz CIK-a poručuju: Utvrđeni rezultati ponovljenih izbora u Stocu
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donijela je Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata ponovnih izbora u osnovnoj izbornoj jedinici Stolac koja će javnosti biti dostupna na web stranici CIK-a.

Sastavni dio odluke je detaljan tabelarni prikaz rezultata po biračkim mjestima, političkim subjektima i kandidatima, a naredna tri dana teče rok za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića, pojašnjeno je u saopćenju Ureda za informiranje CIK-a.

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama Izbornog zakona BiH, a CIK naređuje ponovno brojanje glasačkih listića ako utvrdi da je učinjena povreda Izbornog zakona BiH i da ta povreda utječe na dodjelu mandata.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.