2.3.2017. 16:13
0
Optički nišani za puške pronađeni u Domu kulture u Srebrenici, Salkić poziva da se utvrdi kako su "stigli" na to mjesto
Potpredsednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić izjavio je Feni da očekuje da policija u skladu sa zakonom utvrdi porijeklo šest optičkih nišana za puške, koje je jučer pronašla u Domu kulture u Srebrenici.

-Očekujem da policija svoj posao radi savjesno i odgovorno - istakao je Salkić dodajući da se on lično osjeća sigurno.

Ističe da jučer bio u Bratuncu i da njegovom protokolu nije bilo planirano da bude na prijemu povodom obilježavanja 1. marta u Domu kulture u Srebrenici.

-Razumijem da policija radi svoj posao u širem spektru i računam na njihov profesionalan i objektivan rad - istakao je Salkić.

Portparol Centra javne bezbjednosti Zvornik Miljan Bobar je ranije potvrdio Feni da je prilikom vršenja protivdiverzionog pregleda u ovom objektu policija pronašla šest optičkih nišana u kartonskoj kutiji.

Optički nišani za puške su oduzeti i policija, kako je rekao, radi na utvrđivanju porijekla optičkih nišana i svih drugih činjenica u vezi s ovim slučajem.

Bobar je dodao da je o svemu obaviješten i nadležni tužilac.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.