3.3.2017. 17:43
0
Sud u Zenici prodaje imovinu direktora u Autocestama FBiH zbog milionskih dugovanja za porez
Općinski sud u Zenici zakazuje javnu prodaju imovine građevinske kompanije u stečaju „NBI ĆURIĆ“ d.o.o. Žepče, 30. marta, zbog milionskih poreskih dugovanja koje je ova firma napravila prema državi, piše Patria.

Uprava za indirektno oporezivane BiH objavila je spisak najvećih dužnika za PDV u 2014. Među pet najvećih dužnika našla se i firma „NBI ĆURIĆ“. Prema podacima iz UIO-a dug „NBI ĆURIĆ“ za PDV u 2014. iznosio je više od 6 miliona KM.

Firma „NBI ĆURIĆ“ u vlasništvu je Ivice Ćurića, aktuelnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove JP “Autoceste Federacije BiH“. Nakon kraha privatnog posla, Ćurića je HDZ BiH u februaru 2016. imenovao na mjesto direktora za ekonomsko-finansijske poslove JP “Autoceste Federacije BiH“.

Vrijednost imovine Ćurićeve firme, koju će zenički sud prodavati krajem marta procijenjena je na nešto više od 17 miliona KM, piše Patria.

(NAP/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.