6.3.2017. 11:17
0
"Za osudu što još nema izvještaja o napadu na Vučića u Potočarima"
Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić rekao je danas u Sarajevu da je za osudu to što još nema izvještaja o napadu koji je u julu 2015. godine izvršen na predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

Bojić je u okviru razmatranja Izvještaja o radu Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH za prošlu godinu, istakao da će ovaj slučaj vjerovatno zastariti ukoliko na njemu bude rađeno kao i do sada. 

Zamjenik predsjednika Nezavisnog odbora Enes Obralija kaže da su se dva puta obraćali Tužilaštvu BiH, ali da nikada nisu dobili nijedan dokument u kojem je navedeno da je Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu protiv bilo kog policijskog rukovodioca ili njegovog zamjenika, a što bi dovelo do konkretnijeg djelovanja ovog odbora. 

On je naglasio da je od Tužilaštva BiH dobijen podatak da se ne vodi nikakva istraga protiv Direktora direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića. 

Komisija nije prihvatila izvještaj Nezavisnog odbora, ali jeste njegov plan rada za ovu godinu. 

Ona je prihvatila Izvještaj o radu kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za prošlu godinu. 

Nije prihvaćen izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH za prošlu godinu jer za njega nije glasao dovoljan broj članova komisije iz reda bošnjačkog naroda. 

Na kraju sjednice razmatran je materijal sa oznakom "povjerljivo", zbog čega novinari nisu mogli da prisustvuju.


(Srna/Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.