6.3.2017. 16:25
1
DF i SDP predstavili nove članove: Ni zbog čije sujete ne smije propasti ujedinjavanje ljevice
Profesori na Univerzitetu u Tuzli Zlatan Begić i Edin Delić, načelnik Lukavca novi su članovi Demokratske fronte i SDP BiH. Pristupnice ovim dvjema strankama oni su danas potpisali u Lukavcu, u prisustvu lidera DF i SDP Željka Komšića i Nermina Nikšića, piše Patria.

Komšić je govoreći na press konferenciji rekao da postoje dva načina za promjene- jedan je parlament, a drugi revolucija.

- U ovom trenutku treba se zadržati na parlamentarnim procedurama. Bit će otpora novim članovima i u našim strankama, jer neki ljudi u strankama misle da su Bogom dani, ne shvataju prednost kada im dovedeš bolje od njih. Begić i Delić donose u obje stranke ideološku crtu koja je nestala iz naših stranaka, a to je da su i jedan i drugi ljevičari po ljudskom ubjeđenju - istakao je Komšić, dodajući da među ovim ljudima treba tražiti lidere neke nove ljevice.

Nikšić je poručio da želi ovo vidjeti kao prvi korak za stranke koje trebaju zajedno nastupiti na izborima 2018.

- Siguran sam da sa ova dva profesora dobijamo ljude koji se bez kalkulacija bore za život običnog čovjeka. Ni zbog čije sujete ne smije propasti projekat okrupnjavanja i ujedinjavanja ljevice - poručio je Nikšić.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.