7.3.2017. 11:38
0
"Ne postoje demokratski uslovi da se sjednica održi, jer je podnesen nelegalan zahtjev za reviziju presude"
Predsjedavajući Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu državnog parlamenta Staša Košarac izjavio je danas da poslanici te stranke ne učestvuju u nastavku sjednice tog doma iz razloga što Kolegij, odnosno parlamentarna većina, nije prihvatila njihov zahtjev da se prolongira sjednica.

Košarac je kazao da su razlozi za takav zahtjev isti kao i oni koje su naveli 16. februara, kada je prekinuta sjednica.

- Smatramo da ne postoje normalni demokratski uslovi da se ova sjednica održi. Smatramo, isto tako, da je kriza mnogo veća nego što je bila 16. februara  s obzirom na da je u međuvremenu podnesen nelegitiman i nelegalan zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Haagu - istaknuo je Košarac.

Po njegovim riječima, time je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović definitivno blokirao rad Predsjedništva BiH.

Košarac je naveo da Klub poslanika SNSD-a nema namjeru da blokira niti da bojkotuje rad parlamenta za šta ih, kako kaže, pokušavaju optužiti kako političke strukture koje dolaze iz FBiH tako i „takozvani Savez za promjene“.

- Smatramo da odluka Kluba poslanika SDS-a da prisustvuje današnjoj sjednici, a da ne glasaju, predstavlja s jedne strane jeftin pokušaj pravdanja javnosti RS-a za proizvedeno nejedinstvo u RS-u, prije svega na sjednici NSRS-a, a s druge strane potrebu da ojačaju svoj odnos prema lideru SDA Bakiru Izetbegoviću - ustvrdio je Košarac.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.