8.3.2017. 20:30
0
Francuska podržava politički angažman žena u BiH
Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Claire Bodonyi na Dan žena organizirala je ručak za politički angažovane žene u BiH, kojem su između ostalih prisustvale ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac i načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Sa njima, kao i drugim predstavnicama političkih stranaka i političkih pokreta mladih Bodonyi je razgovarala o građanskom angažmanu žena u BiH, problemu male zastupljenosti žena u politici i o promjenama koje donosi njihovo uključivanje u politiku na državnom i lokalnom nivou.  

Također, i zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH Khaldoun Sinno prisustvovao je ručku, na kojem je poručeno da Francuska podržava politički angažman žena u BiH.  

Inicijativa mladih za ljudska prava BiH - YIHR BiH pružila je pomoć u organizaciji ovog događaja, saopćeno je iz francuske ambasade u BiH.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.