9.3.2017. 15:25
0
Dragan Čović nakon odluke Suda u Haagu: Ne može se ništa preduzeti po reviziji presude
Međunarodni sud pravde u Hagu odbio je zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, potvrdio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Čović je novinarima u Mostaru rekao da su o tome institucije BiH obaviještene pismom iz Haga. 

"Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva BiH i sud smatra da sadržaj pisama pokazuje kako nadležna tijela nisu donijela nikakvu odluku u ime BiH kao države u pogledu zahtjeva za pokretanje revizije presude od 26. februara 2007. godine. Stoga se ne može ništa preduzeti po reviziji presude", pojasnio je Čović. 

On je takvu odluku prokomentarisao riječima "da smo danas tamo gdje smo bili na početku". "Žao mi je što smo se opet poigrali sa BiH i pokazali da taj sistem ne funkcioniše. Žao mi je što je došlo do ovakve situacije. Ugled BiH smo uveliko oslabili", istakao je Čović.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.