12.3.2017. 15:29
9
Državljani Turske protestiraju u Sarajevu
Državljani Turske koji se nalaze u BiH počeli su u Sarajevu sa protestima izražavajući tako svoje nezadvoljstvo zbog protjerivanja turske ministrice Fatme Betul Sayan Kaya iz Holandije.

Građani Turske sa protestom su počeli na Baščaršiji, zatim su krenuli prema Ambasadi Turske u Sarajevu.

- Naši pripadnici obavljaju poslove na osiguranju protesta, kazali su u MUP-u KS za Avaz. 

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, u izjavi za Avaz.ba kazao je da oni obavljaju svoje poslove osiguranja Holandske ambasade i da su pojačene mjere sigurnosti. 

Podsjećamo, holandska policija deportirala je tursku ministricu za porodična pitanja Fatmu Betul Sajan Kayu u Njemačku nakon što su je holandske vlasti proglasile nepoželjnom i privele je kako bi je spriječile da se obrati skupu u znak podrške turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu u Roterdamu.

Fatmu Betul Sayan Kaya privela je holandska policija koja ju je dalje sprovela do Njemačke, prenio je RTL News.

Holandski premijer Mark Rutte izjavio je kako je posjeta turske ministrice neodgovorna i neprihvatljiva, te da je holandska vlada nekoliko puta kazala svojim turskim kolegama da ministrica Kaya nije dobrodošla u Holandiju.

Policija je postavila metalne barijere kako bi spriječila demonstrante da priđu konzulatu, a prethodno je s holandske granice vraćen konvoj ministrice za Kaye koja je automobilom krenula iz Njemačke za Holandiju, piše Avaz.

Kasnije se ona oglasila na Twitteru i navela da ju je holandska policija 30 metara ispred turskog konzulata u Rotterdamu zaustavila i spriječila da uđe u njega. Sinoć su jake policijske snage blokirale zgradu holandske ambasade u Ankari ne dozvoljavajući ulazak niti izlazak iz ambasade. 

(Alen Avdić)

9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.