13.3.2017. 10:38
0
Velika materijalna šteta u požaru stambene zgrade u Srebrenici
Inspektor protivpožarne zaštite iz Zvornika danas će obići teren i procijeniti materijalnu štetu nastalu u požaru koji je sinoć izbio na stambenoj zgradi u srebreničkom naselju Baratova.

- Šteta je ogromna, uništen je krov i krovna konstrukcija, kao i plafoni u tri ili četiri stana. Međutim, bilo je i sekundarne štete koja je nanesena velikom količinom vode - rekao je Feni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica Izet Suljanović, napominjući da su tokom požara stanari evakuirani.

Vatrogasci su odmah u 18 sati po pozivu izašli na teren, ali problem u gašenju požara je bila nepristupačnost.

- Dolaskom na lice mjesta ustanovili smo da iz krova na više mjesta izvire dim, a isto tako i iz dva stana koja su potkovana lamperijom. Ustanovili smo da je došlo do zapaljenja ventilacionog otvora, koji je naslonjen na gredu koja se zapalila - izjavio je Suljanović.

Požar je sinoć uspješno lokalizovan nakon 22 sata, a pomoć vatrogascima su pružile i kolege iz Bratunca.

- Teritorijalna vatrogasna jedinica Srebrenica je opremljena adekvatnom opremom za požare na otvorenom prostoru, međutim, kada je u pitanju gradski prostor gdje su zgrade s više spratova nismo u mogućnosti da adekvatno odgovorimo na izazov, jer nemamo adekvatna vozila - istakao je Suljanović.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.