14.3.2017. 16:24
0
Čović: Jedan dio predstavnika Crkve u Sarajevu počesto ima različite političke stavove
Na današnjoj pres konferenciji u Banja Luci, gdje se susreo sa liderom SNSD Miloradom Dodikom, prvi čovjek HDZ BiH Dragan Čović odgovarao je na brojna novinarska pitanja

Jedno od pitanja ticalo se odnosa sa Katoličkom crkvom u našoj zemlji.

-Moj odnos kao vjernika je više nego dobar. Naravno, uvijek imate one koji će misliti drugačije što je sasvim ok. Imate jedan dio predstavnika Katoličke crkve, osobito u Sarajevu, koji počesto znaju izaći sa različitim političkim stavovima o nekim pitanjima.

Naravno, to je demokratska mogućnost, ali recimo, sa 95 posto predstavnika oficijelne Katoličke crkve odnos je više nego dobar, rekao je Čović. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.