14.3.2017. 16:52
1
Pritisak Hrvatske: SDA osudila prijave protiv 16 oficira ARBiH
Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje politikantski pokušaj nekolicine udruga Domovinskog rata iz BiH, čiji su predsjednici iskoristili činjenicu da su ujedno i državljani Republike Hrvatske te početkom marta podnijeli Glavnom državnom odvjetniku RH Dinku Cvitanu prijavu protiv 16 uglednih oficira Armije Bosne i Hercegovine.

Ovakva politički motivirana i pravno potpuno neutemeljena diskreditacija branitelja Bosne i Hercegovine nema nikakvo uporište u činjenicama – nisu pripadnici Armije Bosne i Hercegovine ratovali u Hrvatskoj devedesetih. Ako ćemo ulaziti u tu problematiku, otvorit ćemo i pitanje samopozvane unilateralne vojne akcije RH u BiH.

Pravni sistem Bosne i Hercegovine je okvir u kojem Hrvati u našoj zemlji itekako mogu tražiti pravdu za svoje žrtve  – i državno ministarstvo pravde, i federalno ministarstvo pravde, pa i vršilac dužnosti Glavnog tužioca dolaze iz reda hrvatskog naroda.

Očigledno se ovdje radi o pritisku na institucije Bosne i Hercegovine nakon što je jesenas u Orašju uhapšena grupa pripadnika HVO. BiH ne podliježe pritiscima na svoje pravosudne institucije  - institucije BiH su dužne da procesuiraju svaki zločin počinjen na njenoj teritoriji, bez obzira o kome se radi. 


(Patria/Admir Oručević)

OficiriSDA
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.