15.3.2017. 10:51
0
Ana Milićević osuđena na godinu i deset mjeseci zatvora uslovno
Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine izreklo je presudu kojom je optužena Ana Milićević oglašena krivom za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivičnim djelom iznuda.

Sud je optuženoj Ani Milićević izrekao uslovnu osudu te je za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja utvrđuje se kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja neće izvršiti ako optužena u vremenu provjere od dvije godine, od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo, dok je za krivično djelo iznuda utvrdio kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ako optužena u vremenu provjere od dvije godine, od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo, te je optuženoj utvrdio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci i istovremeno odredio da se ta kazna neće izvršiti ako optužena u vremenu provjere od tri godine i šest mjeseci, od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Optužena Ana Milićević je oglašena krivom što je postala pripadnik grupe za organizirani kriminal koja je organizovana radi vršenja krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i iznuda, ina način što su od polovine oktobra 2013. godine do kraja 2013. godine, na području Mostara i Međugorja, B.K., kao šef Terenskog centra Mostar-Službe za poslove sa strancima, i J.K., kao inspektor Terenskog centru Mostar-Službe za poslove sa strancima, zloupotrijebili granice svojih službenih ovlaštenja, u skladu s prethodnim međusobnim dogovorom sa V.P. i Anom Milićević, na način što su, V. i Ana Milićević postupajući po uputama i naredbama B.K. i J.K., a J.K. postupajući po nalozima B.K., zajedničkim djelovanjem uputili ozbiljne prijetnje kako bi prisilili strane državljane da poduzmu radnje na štetu svoje imovine, sve sa ciljem pribavljanja protupravne imovinske korist.

Optuženoj je izrečena mjera sigurnosti oduzimanja predmeta koji su upotrijebljeni za izvršenje krivičnih djela, saopćeno je iz Suda BiH.  

(FENA/Merima Druškić)

Sud BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.