15.3.2017. 11:22
0
Osmanović: Očekujem zaključke s dvije vrste mjera
Šef poslaničkog kluba Stranke demokratske akcije Ismet Osmanović rekao je da ishod današnje sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, posvećene problemu zagađenosti zraka u FBiH, vidi u zaključcima koji će definirati dvije vrste mjera - prve o provođenju sadašnjih zakonskih i drugih propisa o zaštiti okoliša, a druge, dugoročne mjere, koje bi u perspektivi trebalo da rezultiraju manjim zagađenjem životne sredine.
Ovu tematsku sjednicu inicirala je poslanica Amra Haračić iz Lukavca kojoj se u tome pridružila kolegica Alma Kartina iz Zenice, kao i desetine njihovih kolega iz Predstavničkog doma.

Haračić i Kratina su iz gradova poznatih po ekstremnom periodičnom zagađenju zraka, posebno u zimskim mjesecima. One očekuju kvalitetnu parlamentarnu raspravu i mjere za zaštitu zdravlja stanovništva zbog alarmantnih nezvaničnih podataka o sve većem obolijevanju ljudi od karcinoma, kardiovaskularnih i drugih opasnih bolesti.

Na sjednicu su pozvani predstavnici relevantnih institucija i nevladinog sektora.

Na početku je formirana radna grupa koja će na osnovu rasprave predložiti zaključke, a poslanici će se o njima izjasniti na narednom zasjedanju kako bi, po riječima predsjedavajućeg Doma Edina Mušića, zaključci bili što kvalitetniji.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.