15.3.2017. 13:21
0
Protesti vojnih penzionera: U toku sastanak s predstavnicima Vlade FBiH
Vojni penzioneri Armije RBiH i HVO-a okupili su se ispred zgrade Vlade FBiH, jer su nezadovoljni odnosom vlasti prema njima. Trenutno je ispred zgrade okupljeno njih preko 400, a prema riječima organizatora očekuje se dolazak njih gotovo 2.500.
Protesti su zakazani jučer, kako bi ukazali na to da dosadašnji pregovori nisu dali rezultate i da im je vrijeme za to isteklo.

Problem je nastao kada im je smanjen koeficijent na 1,0 čime su im penzije umanjenje od 20 do 70 posto, piše Avaz. 

Iako je 15. decembra postignut dogovor s Vladom FBIH da će isplatni koeficijent za vojne penzionere biti 1,48 i da će se on početi primjenjivati od 1. januara, do toga nije došlo. 

Genaral Hasan Efendić obraćajući se okupljenima kazao da ukoliko se ne ispune njihovu uvijeti, kojima bi im se vratilo dostojanstvo, žele vidjeti ostavke premijera FBiH Fadila Novalića, ministrice finansija Jelke Miličević, ministra za rad i socijalna pitanja Veska Drljače kao i direktora Zavoda za penziono osiguranje, piše Avaz. 

 U toku je i sastanak predstavnika boraca s predstavnicima Vlade FBiH, među kojima bi trebao biti i ministar za boračka pitanja, Salko Bukvarević.

 
(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.