15.3.2017. 14:04
1
SDA: Odbacujemo jučerašnje optužbe upućene sa sastanka Dodik-Čović
Stranka demokratske akcije (SDA) s gnušanjem odbacuje jučerašnje optužbe upućene sa banjalučkog sastanka Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Iz te stranke navode da se SDA i predsjednik Bakir Izetbegović bore protiv takvih pokušaja i da „izgleda da je upravo to naša krivica o kojoj Dragan Čović govori“.

- Prihvatamo takvu krivicu i sasvim sigurno ćemo nastaviti da takve pokušaje sprječavamo. Suprotstavljat ćemo se podjelama, diskriminaciji, segregaciji, secesiji, smanjivanju kapaciteta države BiH i svakom i svačijem djelovanju na štetu BiH – naglašava SDA.

Upravo te i takve političke snage, SDA smatra odgovornim za krizu, uključujući i one koji su onemogućili primjenu principa pravnog kontinuiteta odluke Predsjedništva BiH iz 2002. i sprječavali podnošenje zahtjeva BiH za reviziju presude iz 2007. po tužbi protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

- Borit ćemo se svim snagama i svim sredstvima da očuvamo Bosnu i Hercegovinu, i nikad nećemo dozvoliti da oni koji razbijaju Bosnu i Hercegovinu nadjačaju – naglašava se u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.