17.3.2017. 15:20
0
Klokić: RS želi još bolju saradnju s Italijom
Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorima Bosne i Hercegovine u Italiji Josipom Gelom i u Australiji Mirzom Hajrićem.

Na sastanku u Banjoj Luci bilo je riječi o pravcima budućeg djelovanja novoimenovanih ambasadora u zemljama njihovog sjedišta na pitanjima i od interesa za RS, posebno u pogledu ekonomske saradnje.

Klokić je upoznao ambasadore sa projektima i programima koje njegov resor provodi s ciljem kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta te privlačenju stranih investicija.

- Italija je drugi po značaju vanjskotrgovinski partner RS-a i veliki broj italijanskih preduzeća posluje u ovom bh.entitetu, ali prostor za unapređenje i jačanje saradnje postoji, posebno u oblasti poljoprivrede, energetike i prerađivačke industrije - rekao je Klokić i dodao da se nada dobroj saradnji na pitanjima o ekonomskog značaja. 

Sastanak sa novoimenovanim ambasadorima BiH u Italiji i Australiji organizovan je u okviru programa priprema za odlazak i stupanja na dužnost ambasadora, a kojim su predviđeni razgovori sa relevantnim zvaničnicima i institucijama.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.