18.3.2017. 8:29
14
Vanredno stanje: Pacijenti doktorima donose lijekove, gaze, KCUS napustilo desetak uglednih profesora
Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu vlada vanredno stanje, a pacijenti su primorani doktorima donositi rukavice, žilete, lijekove, gaze jer tih osnovnih sredstava za rad u najvećoj bolnici u BiH jednostavno nema, piše bh. novinska agencija Patria.

Dolaskom Izetbegović na čelo KCUS-a počeo je masovan odlazak uglednih vrsnih ljekara, specijalista i profesora čiji se gubitak ne može nadoknaditi ni za narednu deceniju.

Od 30-ak ljekara njih desetak su profesori i predavači. Među prvima je nakon dolaska Izetbegović otišla akademik Senka Mesihović-Dinarević, prof.dr. Haris Tanović, a onda i profesor Rusmir Mesihović koji je zaledio svoj status, prof. dr. Mirsad Kacila, prof. dr. Elma Selimović-Kučukalić, prof.dr. Velija Zelija Ašimi, prof.dr. Ajša Meholjić, prof.dr. Nada Koluder, doc.dr. Mehmed Kulić...

Prema informacijama kojima raspolaže agencija Patria na KCUS-u više nije moguće obaviti specijalizaciju iz oblasti gastroenterologije već su ljekari primorani ići u Tuzlu i Mostar!

KCUS je napustilo još 20-ak ljekara među kojima su plastični hirurg dr. Reuf Karabeg, urolog dr. Alden Prcić, doktori gastroenterologije i specijalista dječije anestezije dr. Nenad i dr. Selma Vanis. Dr. Goran Akšamija zaledio status i posvetio se politici. Koševo su napustili subspecijalisti oftalmologije, dr. Huida i dr. Suad Karčić, subspecijalista plastične hirurgije Nedžad Šehović, pedijatar Mubera Hasanović i subspecijalista pedijatrijski gastroenterolog Sabina Kurtagić, doktor i inženjer molekularne biologije i hemije Rijad Konjhodžić, dječiji kardiohirurg Edin Omerbašić, pedijatar Dragan Đokanović.

O ovim odlascima direktorica Izetbegović ne želi govoriti. Na press konferenciji koju je organizirala krajem januara 2017. godine potvrdila je da sa KCUS-a otišlo više od 20 doktora, ali da je na KCUS osim nje primljeno 26 ljudi. Spisak novouposlenog osoblja i nivo njihove stručnosti, iako je obećala, Izetbegović nikada nije dostavila.


(Patria/Admir Oručević)

14
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.