18.3.2017. 9:55
0
"KJKP Rad želi povećati cijene parkinga na garažama koje su izgrađene novcem građana"
Preduzeće KJKP Rad donijelo je odluku o povećanju cijena parkinga u garažama u naseljima Dobrinja i Saraj polju i pored toga što su i trenutne cijene visoko iznad usluge zbog stanja u kojem se nalaze. Vijećnici Demokratske fronte Novi Grad Sarajevo izražavaju protest zbog ove odluke, naročito zbog inicijative koju smo podnijeli ranije a kojom smo tražili smanjenje cijene u pomenutim garažama, prenosi Patria.

Preduzeće KJKP Rad nije uložilo ništa u garaže a dobili su ih na poklon iako su izgrađene upravo novcem građana. Naročito smo nezadovoljni odlukom preduzeća da uopće naplaćuje, a posebno povećava cijenu parkinga na gornjoj etaži garaža koje su potpuno otkrivene.

U dilemi smo da li je ovo odluka Vlade KS ili njenog preduzeća jer saopćenje Vlade KS iz februara ove godine govori da povećanja za pomenute garaže neće biti, a iz ovog preduzeća sada tvrde da je to odluka Vlade. Suštinski, razrješenje ove dileme ništa ne mijenja ali nam još jednom pokazuje dobro poznati sistem izbjegavanja odgovornosti - saopćeno je iz Kluba vijećnika DF-a Novi Grad.

Vlada KS je 16. februara donijela Odluku o utvrđivanju parking zona i Odluku o cijenama parking karata. Prema ovim odlukama cijene za stanare/fizička lica u ulicama u kojima se naplaćuje parkiranje u prvoj zoni iznosila je 55 KM, a u drugoj zoni 35 KM i sada su povećane za po deset KM.


(Patira/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.