19.3.2017. 8:47
6
"Ako je tako divno i reformski u BiH, izvolite doći i živjeti sa plaćom bh. radnika"
Kada je tako divno i reformski u BiH, posebno Sarajevu izvolite doći živjeti sa plaćom koju prima bh. radnik, poručuje politički analitičar Almir Terzić, piše Patria.

-Šta (ne) vide Mogherini i Hahn: Istina je da je izvoz iz BiH porastao prošle godine za 4,8 posto, ali povećao se i uvoz za 1,81 posto, pa vi sada ocijenite može li se 2,99 posto u plusu nazvati revolucijom?! Za mršavih 2 posto smanjen je vanjskotrgovinski deficit i sada pokrivenost izvoza - uvozom iznosi 58,35 posto. "Prava" reformska revolucija. Samo vam niko nije rekao da je u Srbiji taj nivo 78 posto, a u Makedoniji 71,2 posto.

Investicije su manje za 38,9 posto u BiH prema posljednjim pokazateljima samo da znate, a to je konstatovalo Vijeće ministara BiH u svom izvještaju, nisam ja.

U BiH djeluje 500 fiktivnih firmi preko kojih se prodaju nekretnine, a većina ih je u Sarajevu, Niti koga zapošljavaju, niti od njih država ima kakve koristi. I ovo su podaci institucija BiH, tačnije Službe za poslove sa strancima BiH.
I to što revolucijom smatrate navodno smanjenje cijena lijekova od 10-tak posto je privid. Esencijalna lista je znatno smanjena posebno u Sarajevu tako da su se počeli kupovati i oni lijekovi koji do sada nisu. Tako da je za građanina-bolesnika to povećanje od 100 posto, a ne smanjenje od 10 posto jer plaća puni iznos.

Dakle, kada je tako divno i reformski u BiH, posebno Sarajevu izvolite doći živjeti sa plaćom koju prima bh. radnik, penziju/mirovinu da vam ne spominjem.

Ako budete mogli platiti režije - struju, vodu bez obzira što je nema, grijanje, održavanje, telefon... prebrodite nabavku hrane, kupite koji komad odjeće i obuće svaka vam čast. Prepisat ćemo vaš recept života.

Do tada ili hitno promijenite izvore informiranja i prikupljanja podataka ili budite toliko pošteni prema građanima pa ih ne uvjeravajete u ono u što nema govora da možete, a to je napredak. Svega ima samo napretka nema, poručuje Terzić. 

(NAP/Alen Avdić)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.