20.3.2017. 21:00
0
''Pravi državnik bi činjenice pokazao svom narodu, a onda od njih tražio podršku. Zajedno bi mogli odlučiti šta uraditi''
Jonathan Moore, šef Misije OSCE-a u BiH, gost je večerašnje emisije "U škripcu" na TV Alfa. Moore govori o reviziji, političkim krizama, ali i pozitivnim signalima u zemlji.

- Neki ljudi imali su neke informacije, imali su pismo Međunarodnog suda pravde, i nisu to objelodanili. Mislim da bi bilo bolje da su se ponašali drugačije. Mislim da lideri moraju biti iskreni, praktični i otvoreni prema ljudima u svojim, ali i u strankama u koaliciji - rekao je Moore.

Prema njegovim riječima, to nije pitanje samo jednog naroda, jedne stranke.

- Pravi državnik pokazao bi činjenice svom narodu, svim svojim sugrađanima, partnerima u koaliciji - i onda tražio od njih podršku. Zajedno bi odlučili šta uraditi - kazao je Moore.

Poručio je i da su izmjene Izbornog zakona BiH neophodne, te da je siguran kako namjera vlasti nije osnivanje trećeg entiteta.

- Tu postoje i presude Ustavnog suda BiH. Izborni zakon treba mijenjati, ali sumnjam da postoji mogućnost odgađanja izbora, iako postoji mogućnost za nove političke krize - tvrdi Moore.

Komentirao je i osnivanje "dvije škole pod jednim krovom" u Jajcu, na kojem se insistira, iako to ne žele ni učenici, a ni roditelji.

- Ta hrabra djeca su moji heroji. Oni su se digli protiv podjele, i to je nešto vrlo pozitivno za sve Bosance i Hercegovce - kazao je Moore, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.