21.3.2017. 17:12
0
SDA: Podrška HDZ-a šestorki u Hagu dokaz je da ciljevi "Herceg Bosne" nisu prošlost
SDA smatra retrogradnim, neprimjerenim i štetnim stav Hrvatskog narodnog sabora i prvaka HDZ BiH okupljenih oko ove paralelne institucije o podršci optuženicima pred Haškim sudom, saopćeno je iz SDA.

Šest prvaka ratne „Herceg Bosne“ i njihova zlodjela nalaze se pred Žalbenim vijećem, a u tako osjetljivom trenutku procesa ovakva podrška HNS i HDZ osuđenima za udruženi zločinački poduhvat pokazuje da sredstva „Herceg Bosne“ u ovoj zemlji jesu prošlost, ali ciljevi ne.

Historijske su činjenice koje je i sud utvrdio u prvostepenom postupku, da je tzv. Herceg – Bosna djelovala na tragu dogovora Milošević – Tuđman, s ciljem uništenja BiH kao države, te podjele zemlje i etničkog čišćenja Bošnjaka s prostora zamišljene Herceg-Bosne. Metod realizacije tih ciljeva bili su koncentracioni logori i masovni zločini.

Očekujemo da će sud i u drugostepenom postupku potvrditi sopstvene nalaze. SDA osuđuje sve pokušaje političkog i medijskog pritiska na Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Haagu, smatrajući da konačna odluka suda u tom predmetu mora biti donesena isključivo na temelju izvedenih činjenica i dokaza, bez političkih i politikantskih intervencija s bilo čije strane.


(Patria/Admir Oručević)

SDAHDZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.