21.3.2017. 18:16
0
Zvizdić - Van den Bellen: BiH je mjesto u Evropskoj uniji
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Beču s predsjednikom Republike Austrije dr. Alexanderom Van den Bellenom,saopćeno je iz Vijeća ministara.

Na sastanku je potvrđen visok stepen saradnje u bilateralnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Republike Austrije. Saglasili su se da su politički odnosi između dvije države dobri i bez otvorenih pitanja.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao predsjednika Van den Bellena sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u Bosni i Hercegovini  i sa napretkom koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u ispunjavanju ciljeva na putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu. Upoznao ga je i sa nedavno  održanim sastankom premijera Zapadnog Balkana i sa dogovorenim projektima koji će biti predloženi na samitu u Trstu.

Austrijski predsjednik je rekao da Austrija zagovara ideju da sve države Zapadnog Balkana postanu članice Evropske unije i da je to jedan od ciljeva vanjske politike Republike Austrije. On je izrazio punu podršku euroatlantskim i evropskim aspiracijama Bosne i Hercegovine i nastavku reformi u svim oblastima.

Predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Van den Bellen su se saglasili da je mjesto Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji. Predsjedavajući Zvizdić je rekao da se Bosna i Hercegovina nada podršci Austrije u daljem procesu evropskih i NATO integracija i jačanja veza sa Evropskom unijom.

Sastanku su prisustvovali  ambasador BiH u Austriji Tomislav Leko i direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović. 


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.