23.3.2017. 17:15
0
Obustava rada ukoliko plata ne bude do subote 25. marta
Rudari Rudnika uglja Kreka iz Tuzle najavili su da će, ukoliko im do subote, 25. marta, ne bude isplaćena februarska plata naredni dan obustaviti rad.

Iz Sindikata Rudnika uglja Kreka Tuzla navode da će rudari, ukoliko na račune do subote ne budu uplaćene plate, obustaviti rad u površinskim kopovima Šikulje i Dubrave, te Rudniku lignita Mramor. 

Rudari su za kazali na težak položaj u kojem se nalaze, te poručuju da je stanje neodrživo. 

Tuzlanski rudari izražavaju bojazan da im plata neće biti isplaćena do krajnjeg roka koji je predviđen granskim kolektivnim ugovorom, odnosno do 25. u mjesecu, zbog blokade računa Rudnika uglja Kreka iz Tuzle, koja je uslijedila zbog nagomilanih višemilionskih dugova.


(Srna/Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.