24.3.2017. 14:52
0
Elfeta Veseli izručena pravosuđu BiH
Osumnjičena za ratni zločin, Elfeta Veseli, danas je u 14 h, u Zračnoj luci Sarajevo, izručena iz Švicarske Konfederacije.
Nakon izručenja, osumnjičena će biti dovedena postupajućem tužitelju i bit će održano ročište za određivanje mjere pritvora. 

Osumnjičena Elfeta Veseli, pod istragom je tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine i osumnjičena je za zločin počinjen 1992. godine, u selu Kamenica kod Zvornika. 
Ona je osumnjičena za svirepo ubojstvo žrtve, dječaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića, koji je u vrijeme počinjenja zločina imao 12 godina. 

Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se pravosuđu i diplomaciji Švicarske Konfederacije, na ostvarenoj suradnji, lociranju i izručenju osumnjičene. 

Tužiteljstvo BiH u suradnji sa pravosudnim i sigurnosnim institucijama partnerskih zemalja diljem svijeta, provodi brojne aktivnosti na otkrivanju, lociranju i izručenju pravosuđu BiH, osoba osumnjičenih za ratne zločine, koje se nalaze u različitim državama, u cilju borbe da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.