25.3.2017. 8:51
0
BIHAMK: Pojačan intenzitet saobraćaja danas se očekuje na dionicama koje vode prema izletištima
Jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća po pretežno suhom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana, očekuje se na dionicama koje vode prema izletištima. Vozačima skrećemo pažnju na povećan broj motociklista i biciklista na cestama. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i obavezno držanje odstojanja između vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman), Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) i Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović), kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

A-1

Kakanj-Zenica jug, Zbog radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug  u mjestu Donji Tićići odvija sporije, u oba smjera jednom trakom.

Sarajevo zapad-Lepenica, u toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu tunela Igman. Na mjestu izvođenja radova, saobraćaj je u smjeru Sarajevo zapad-Lepenica preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zvirovići-Kravice, zbog sanacionih radova ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović, saobraća se usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Matuzići-Jelah, zbog radova u mjestu Kraševo, saobraćaj se u vremenu od 07 do 17 sati odvija naizmjenično,  jednom trakom.

Teslić-Kotor Varoš, zbog deminiranja terena u mjestu Rujevica, radnim danima od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-5

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-6

Čapljina-Studenci (raskršće sa R-425 u naselju Trebižat), zbog radova na rekonstrukciji raskršća, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

M-6.1

Prolaz kroz Mostar - zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, od raskrsnice Šemovac do raskrsnice kod Doma zdravlja, saobraća se izmjenjenim režimom saobraćaja, uz postavljenu signalizaciju.

M-16

Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Žepče-Maglaj, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice u mjestu Misurići, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Žepče-Nemila (petlja Žepče), zbog sanacionih radova saobraćaj se u smjeru Žepča odvija obilaznicom, dok se u smjeru Nemile odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Zalik-Vrapčići, zbog radova na izgradnji pješačke staze povremeno se saobraća naizmjenično,  jednom trakom.

Jablanica- Potoci (Donja Jablanica), zbog sanacije kolovoza saobraćaj odvija jednom trakom naizmjenično.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Olovo-Kladanj, zbog radova u tunelu “Karaula” od 08 do 17 sati saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-19.3

Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena u vremenskom periodu od 09 do 10 sati i od 14 do 17 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) - zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-435 Nevesinje-Berkovići - u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.

R-453 Srebrenica-Skelani (Kragljivode)–zbog deminerskih radova, radnim danima, od 8 do 16 sati, saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta.

R-454a Bratunac-Drinjača - zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-456 Doboj-Maglaj (Rječica Donja) –zbog deminerskih radova, svakim danom, od 7 do 16 sati, saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta.

R-471 Lukavac-Banovići-zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

KANTON SARAJEVO

- Zbog neophodnih sanacionih radova od 23. do 26.03. u noćnim satima (00-05 sati) obustavlja se saobraćaj u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicom Topal Osman-paše do raskrsnice sa ulicom Azize Šaćirbegović). Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

-Zbog radova na sanaciji kolovozne konstrukcije u ulici Šekerova od spoja sa ulicom Šejh-Mehmedova do raskrsnice sa ulicom Zaima Šarca, od 8 do 17 sati, potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac u vrijeme obustave je: Šejh Mehmedova- Ašikovac-Mehmeda Handžića.

- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Sagrdžije, Kranjčevićeva  i  Zvornička.

MOSTAR

-Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita ( na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca (na dionici od Hotela Ero do  Carinskog mosta) desna traka zatvorena za saobraćaj, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj, navodi se u saopćenje BIHAMK-a.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.