25.3.2017. 9:39
0
Visoko: Danas obaranje Guinnessovih rekorda u razbijanju siporeks ploča glavom...
Dana Guinnessovih i svjetskih rekorda održava se danas u Visokom u Kulturno-sportskom centru Mladost.

Edin Kajević Kaja pokušati će oboriti Guinnessov rekord u razbijanju doza limenki. On će pokušati oboriti trenutni rekord Pakistanca Muhameda Rashida koji je u minuti razbio 77 limenki. Kajević drži Guinnessov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktom.  

Žarko Janković i Ado Dulas će u duelu pokušati oboriti rekord u razbijanju siporeks ploča s jajetom u ruci. Dulas će pokušati oboriti svjetski rekord kojeg trenutno drži Janković.

Guinnessov rekord će pokušati oboriti i Suad Bajrić i Kerim Ahmedspahić. Bajrić će stojeći na glavi, i vrteći košarkaške lopte stopalima pokušati oboriti rekord Nijemca Cino Ozguvenca, koji je lopte vrtio 20,20 sekundi.

Ahmedspahić će pokušati oboriti rekord u razbijanju siporeks ploča glavom, sa saltom unaprijed. Ovaj rekord drži Nijemac Oliver Grimsehl.

U Visokom se danas održava i Drugi Taekwondo Bosna Opena 2017, na kojme se takmiči oko 450 sportista iz BiH, Hrvatske i Njemačke, piše NAP.

(NAP/Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.