26.3.2017. 8:29
0
Plin poskupljuje za 16 posto, ali se ne zna zbog čega
Računi za plin potrošačima u Federaciji BiH od 1. aprila bit će osjetno viši. Lanac poskupljenja pokrenula je Vlada FBiH davanjem saglasnosti o povećanju veleprodajne cijene distributerima.

Kako će se to odraziti na krajnje potrošače, pokušalo se +saznati u „Sarajevogasu“. Potvrdili su informaciju da će plin poskupjeti. Ali, nisu znali obrazložiti razlog za rast cijene, kazavši tek da je „Nadzorni odbor uputio prijedlog za poskupljenje Vladi, što je ona i prihvatila“.  

- Nakon što odluka Vlade Federacije BiH stupi na snagu, „Sarajevogas“ će izvršiti korekciju cijena prema svojim korisnima, kojih ima oko 65.000 - kazao je za „Avaz“ Nusret Palavra iz „Sarajevogasa“.

U ovom preduzeću objašnjavaju da će cijena za domaćinstva, kao najmasovniju kategoriju korisnika, biti viša za 13,2 posto. 

- Nabavna cijena povećava se za 15,66 posto, a u konačnici cijena koju će domaćinstva imati na računu uvećava se za 13,2 posto, tako da će sada iznositi 70 feninga – pojasnio je Palavra. 

Izmijenjeno vrijeme jeftinije struje 

Prelaskom na ljetno računanje vremena sutra će nastupiti i promjena u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova u obračunu potrošnje električne energije. Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, jeftinija struja bit će radnim danima i subotom od 14 do 17 sati i od 23 do 8 sati, a nedjeljom cijeli dan. Za sve ostale kupce manji dnevni tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima od 23 do 8 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

(Merima Druškić)

PlinCijene
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.