26.3.2017. 10:32
0
U Domu naroda 30. marta rasprava o zakonima o radu i PIO
Predsjedavajuća Lidija Bradara zakazala je za 30. mart sjednicu Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u čijem su najavljenom dnevnom redu prve predložene teme novi zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju u FBiH te zakon o izmjenama i dopunama aktuelnog zakona o radu.

Oba akta su predložena iz Vlade FBiH, prvi po hitnom, a drugi po skraćenom postupku.

Ove sedmice je zasjedao i Predstavnički dom, kada je predsjedavajući Edin Mušić također nastavio jednu od ranije započetih sjednica u čijem su preostalom dnevnom redu oba ova zakona. Međutim, sjednica nije okončana i poslanici se nisu izjasnili o zakonima. Datum narednog nastavka sjednice bit će poznat naknadno.

Da bi zakoni stupili na snagu treba da ih odobre oba doma Federalnog parlamenta. 

(FENA/Merima Druškić) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.