27.3.2017. 9:34
0
Apel stanovnika: Parking na Dobrinji 5 nema osvjetljenja ni čuvara, s prvom kišom pretvara se u baru
Stanovnici naselja Dobrinja 5 iz ulica Trg grada Prato i Sulejmana Filipovića, ali i ulice Branislava Nušića očajni su zbog nemara lokalne vlasti da uredi parking na kojem su primorani ostavljati svoje automobile.


Parking koji je izgrađen 2013. godine kao privremeno rješenje jer je plan bio da se pravi etažna garaža nema čuvara, osvjetljenja, iscrtanih mjesta, a pun je drveća i zemlje između kojih vlasnici ostavljaju automobile.

Veliki problem javlja se i sa svakom kišom kada se parking ispuni vodom i blatom te je nemoguće prići automobilima bez gumenih čizama.

U ovom dijelu Dobrinje u toku je izgradnja novih stambenih zgrada te potreba za dodatnim parking prostorom raste iz dana u dan.

Inače, i ranije su stanovnici ovih ulica apelirali na nadležne ali i MUP KS s obzirom na učestale krađe automobila da se konačno uredi parking i uvede noćni čuvar.

Da situacija bude zanimljivija na rubnom dijelu parkinga postavljeni su podzemni kontejneri pa sve poprima jedan tragikomičan izgled u najmnogoljudnijem naselju općine Novi Grad.  

(Patria/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.