27.3.2017. 12:01
0
Određen pritvor osumnjičenoj Elfeti Veseli koja je osumnjičena da je ubila Srpskog dječaka
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenoj Elfeti Veseli, Sud Bosne i Hercegovine je 24. marta donio rješenje kojim je stavljeno van snage rješenje Suda BiH od 27.novembra 2015. godine, i usvojen prijedlog Tužilaštva, te je prema osumnjičenoj određen pritvor koji po ovome rješenju može trajati najduže jedan mjesec, računajući od dana izručenja osumnjičene, odnosno do 24. aprila 2017. godine, ili do nove odluke Suda.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičena počinila krivično djelo za koje se tereti, te da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, pa je prema osumnjičenoj Veseli odredio pritvor na osnovu člana 132. stav 1. tačka a) ZKP BiH.

Elfeta Veseli je osumnjičena da je počinila krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.