27.3.2017. 13:05
0
Osujećen pokušaj krijumčarenja veće količine tekstilne robe vrijednosti oko 110.000 KM
Službenici Jedinice granične policije Zvornik u nedjelju su spriječili krijumčarenje veće količine tekstilne robe zaštićenih robnih marki „Nike“, „Hugo Boss“, „Tommy Hilfiger“, „Philipp Plein“..., tržišne vrijednosti oko 110.000 KM.

Krijumčarena roba otkrivena je graničnom kontrolom automobila "škode", registarskih oznaka Republike Srbije, u graničnom pojasu na području Zvornika.

Vozilom je upravljao S. L. (1982.), državljanin Bosne i Hercegovine, a s njim je bila i S. L. (1973.), državljanka Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo - krijumčarenje, spomenute osobe su lišene slobode i protiv njih će biti dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Roba za koju nisu posjedovali dokumentaciju, privremeno je oduzeta.

HAPŠENJA NA TEMELJU RASPISANIH POTRAGA

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina danas su slobode lišili O. R. (1975.), državljanku Moldavije i BiH.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela - zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe.

Osoba je kontrolirana pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i bit će predata nadležnom organu.

Istog dana, pri ulasku u BiH na MGP Hum lišen je slobode V. S. (1994.) nakon što je utvrđeno da ga traži Sud BiH zbog krivičnog djela - krivotvorenje novca.

Službenici JGP Hum predat će bh. državljanina nadležnom organu.

Na MGP Karakaj pri ulasku u BiH službenici JGP Zvornik su 24. marta lišili slobode R. A. (1975.), državljanina Srbije.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Budimpešta raspisao potjernicu zbog krivičnih djela - krijumčarenje ljudi i krivotvorenje dokumenata.

R. A. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Istovremeno, službenici JGP Doljani pri ulasku u BiH na MGP Bijača lišili su slobode DŽ. Z. (1979.) jer ga je tražilo Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela - krađa.

Bh. državljanin predat je 25. marta službenicima Policijske postaje Čitluk, saopćeno je iz Granične policije BiH (GPBiH).

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.