29.3.2017. 15:56
0
Predmet "Pandora" - Potvrđena optužnica protiv Anesa Sadikovića
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu državnog Tužiteljstva protiv Anesa Sadikovića, jednog od optuženih u sklopu predmeta „Pandora“, saznaje Fena u Tužiteljstvu BiH.

Predmet protiv Sadikovića izdvojen je u odnosu na druge optužene u spomenutom predmetu.

Podsjetimo, ranije je u istom predmetu („Pandora“) potvrđena optužnica protiv Kemala Čauševića, bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita.

Između ostalih, u ovom predmetu optuženi su i uvoznici tekstila Anes Sadiković i Sadinet Karić, koji se terete za finansijske malverzacije/zloupotrebe u iznosu od oko 1,7 miliona KM, dok je budžet BiH oštećen za višemilionske iznose.

U opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva Pandora, koju su 2014. godine realizirali pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšeno je pedesetak osoba, a među njima i 30 pripadnika UIO i carinskih terminala, koji se, kako je tada saopćeno, sumnjiče za koruptivna krivična djela organizovanog kriminala, carinskih i poreznih utaja, pranja novca i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja u vezi sa uvozom tekstilne i druge robe.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.