30.3.2017. 14:32
0
U RS-u predložena vakcinacija goveda protiv bolesti kvrgave kože
Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je Informaciju o prijetnji od pojave bolesti kvrgave kože goveda i nove epizootije bolesti plavog jezika.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaduženo je da u saradnji sa Ministarstvom finansija RS-a predloži način finansiranja vakcinacije goveda protiv bolesti kvrgave kože.

Zadužuje se Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a da provede vakcinaciju goveda protiv bolesti kvrgave kože i svih preživara protiv bolesti plavog jezika, preko veterinarskih organizacija i da blagovremeno informiše Vladu RS-a o toku i efektima svih preduzetih mjera, saopćeno je danas nakon sjednice entitetske vlade.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.