30.3.2017. 14:42
0
Počasni doktorat Nedžadu Avdiću, Srebreničaninu koji je preživio strijeljanje
Univerzitet Bedfordshire Luton će na specijalnoj prezentaciji 24. aprila dodijeliti počasni doktorat iz oblasti filozofije Nedžadu Avdiću iz Srebrenice za njegov doprinos u oblasti ljudskih prava.

Tom prilikom Avdić će studentima tog univerziteta održati prigodno predavanje o ljudskim pravima i genocidu u Srebrenici.

Inače, Avdić je kao 20-godišnjak preživio streljački vod u Srebrenici, a nažalost to nije uspjelo njegovom ocu, amidži i mnogim rođacima i prijateljima. Svoju stravičnu životnu priču "Kako sam preživio strijeljanje u Petkovcima" Nedžad je podijelio s cijelim svijetom, s nadom da se nigdje i nikada ne ponovi genocid u Srebrenici.

Poslije strašnog životnog iskustva, Nedžad se vratio u Srebrenicu 1997., završio fakultet, osnovao porodicu i zaposlio se.

Potpredsjednik Univerziteta Bedfordshire Luton Bill Rammell istakao je da počasni doktorat ide u prave ruke jer je, i pored svega što je preživio, Nedžad Avdić smogao snage da se vrati na mjesto zločina i djeluje pozitivno, saopćeno je iz BHDINFODESK-a iz Birminghama.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.