30.3.2017. 16:22
3
Senaid Memić u svom stilu: Rađanje djece treba razviti u novi sport
Peta redovna sjednica Općinskog vijeća Ilidža održana je danas. Između ostalog, vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa "Proširenje osnovnog pojasa poletno-slijetne staze Međunarodnog aerodroma".

Oni su se usaglasili da je zemljište od gotovo 15 dunuma, koje se nalazi u blizini Međunarodnog aerodroma Sarajevo, od javnog interesa i da se može krenuti u proceduru određivanja vlasništva kao i njegovog otkupa.

Prema riječima pomoćnika načelnika za imovinsko-pravne poslove Nijaza Aljovića, zemljište će biti prodato za potrebe Aerodroma kako bi se povećala poletno-slijetna staza.

- Nakon što smo usvojili Odluku, pristupit ćemo postupku eksproprijacije, odnosno izuzimanja zemljišta i plaćanja ranijim vlasnicima prema prijedlogu i zahtjevu koji će nakon ove odluke podnijeti Međunarodni aerodrom Sarajevo. Radi se o privatnom zemljištu i nakon prvostepenog postupka, donošenja rješenja, odredit će se naknada koju će za zemljište dobiti vlasnici – kazao je Aljović.

On je istakao da je Aerodrom ponudio od 80 maraka po metru kvadratnog vlasnicima, ali da oni traže mnogo više čak 200 maraka po kvadratnom metru.

- Naša zadaća je da imenujemo vještake, provedemo proceduru, isplatimo ih i kada Aerodrom plati, zemljište će moći koristiti kao svoje vlasništvo – rekao je Aljović.

Pred vijećnicima se našao i Izvještaj o radu komunalnog preduzeća "Ilidža" za proteklu godinu, koji je naišao na odobravanje većine.

Tokom sjednice, načelnik općine Senaid Memić često se obraćao vijećnicima i odgovarao na njihova pitanja, a kako se jedna inicijativa odnosila i na porodilje, načelnik je u svom stilu kazao kako bi se rađanje djece trebalo razviti u novi sport, prenosi Avaz.

(Merima Druškić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.