2.4.2017. 15:00
0
Na dnevnom redu povećanje akciza: Neizvjesna sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Predloženo povećanje akciza na gorivo važan je element reformske agende, a koja je bitan dio evropskog puta BiH, poručeno je iz Delegacije EU u BiH. Prihodi od predloženih akciza namijenjeni su direktno za puteve i autoputeve, kako bi se obezbijedila potrebna modernizacija kompletne transportne infrastrukture, te bezbjedniji, brži i pouzdaniji autoputevi.

Iako je Vijeće ministara podržalo povećanje akciza na gorivo 15 feninga (bez glasa dva ministra iz Saveza za promjene koji su dio većine u državnoj vlasti) pitanje je šta će se dogoditi na hitnoj sjednici Predstavničkog doma PS BiH koja je zakazana za 5. april, piše Patria.

MMF je kao uslov za daljnji aranžaman postavio donošenje ovog zakona i produžen je rok do polovine aprila. Tranša koju bi BiH dobila iznosi 155 miliona KM.

S druge strane, poslanici stranaka Saveza za promjene (7) neće glasati za ovaj zakon, pa ostaje da to učini SNSD.

No, iz SNSD-a poručuju da još nije odlučeno da li će učestvovati na sjednici. Poslanik Nikola Špirić kazao je da je SNSD ne treba biti dopuna Savezu za promjene.

- Neka međunarodna zajednica sada vidi ko je Savez za promjene - izjavio je Špirić.

U svakom slučaju ishod će biti poznat tek na samoj sjednici ako uopće bude kvoruma za njeno održavanje.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.