3.4.2017. 9:03
1
Iz OSCE-a o BiH poručuju: Nema brzog rješenja za oporavak
Istina je da se BiH posvetila implementaciji ozbiljnih reformi da pomogne izgradnji temelja za evropsku integraciju. Održavanje fokusa na implementaciji Reformske agende ključno je u ispunjenju tog napretka i usvajanja pozitivnih promjena u životu bh. građana, izjavio je za Dnevni avaz generalni sekretar Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) Lamberto Zannier.

Po njegovim riječima, izvjestan napredak je napravljen i važne strukturalne reforme su usvojene, ali dosta posla još treba uraditi. Putem svoje misije na terenu OSCE nastavlja podršku BiH u provođenju svojih opredjeljenja i promociji implementacije reformi.

- Nemoguće je izdvojiti samo jednu posebnu reformu koja je važnija od drugih. Naprimjer, socio-ekonomske reforme mogle bi poboljšati ambijent za biznis i time stvoriti nove poslove, ali bez doticanja korupcije i jačanja vladavine zakona, reforme bi imale ograničen utjecaj. Nema brzog rješenja za oporavak - smatra Zannier.

Naglašava da su politički lideri u BiH sasvim svjesni činjenice da Dejtonski mirovni sporazum štiti državnu suverenost, sigurnost i strukturu i da raspad zemlje nije opcija.

- Mi svi želimo da BiH bude napredna zemlja u korist svih svojih građana. OSCE će raditi na tom krajnjem cilju, podržavajući implementaciju ključnih reformi i pružajući pomoć tamo gdje je to potrebno - kaže Zannier. 

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.