7.4.2017. 17:47
0
Paškalj i Stier: Sveukupni odnosi BiH i Hrvatske na visokoj razini
Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj sastala se danas s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Davorom Ivom Stierom, kada su sagovornici razmijenili stajališta o sveukupnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te je zajednička ocjena kako su oni na visokoj razini.

Potvrđujući opredijeljenost Republike Hrvatske za pomoć i potporu BiH na njenom putu u Europsku uniju i NATO članstvo, ministar Stier je informirao veleposlanicu Paškalj o sadržaju aktivnosti Republike Hrvatske tijekom nedavno održanih sastanaka Europskog vijeća šefova država i vlada EU i sastanka ministara vanjskih poslova država članica NATO-a na kojoj je jedna od tema bila BiH.

Naglasio je snažno zalaganje Republike Hrvatske za nastavak procesa proširenja i potporu BiH na njenom europskom putu i procesu provedbi nužnih reformi. Također je naglasio zauzimanje Republike Hrvatske za aktiviranje MAP-a u smjeru "relaksiranja" Talinskih uvjeta.

Na sastanku je razgovarano o predstojećoj zajedničkoj sjednici Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, koja je dogovorena tijekom bilateralnog susreta predsjedatelja Vijeća ministara BiH i predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Mostaru, čije je održavanje planirano u skorije vrijeme.

Zajednički je ocijenjeno kako je ova sjednica iznimno značajna za definiranje pravaca i modaliteta rješavanja otvorenih pitanja, potpisivanje međunarodnih ugovora u cilju jačanja i unaprjeđenja bilateralne suradnje kao i definiranja pravaca djelovanja na zajedničkim infrastrukturalnim projektima, projektima prekogranične suradnje i suradnje u svim drugim oblastima, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MVP-a BiH.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.