8.4.2017. 12:56
0
Počelo glasanje: U Ambasadi Turske u BiH 2.444 osobe glasa o setu ustavnih promjena
U Ambasadi Republike Turske u Sarajevu danas i sutra 8. i 9. aprila 2.444 turska državljanina moći će glasati na referendumu o setu ustavnih promjena koji će se 16. aprila održati u toj zemlji.

Predsjednik Centra za koordinaciju izbora Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Sarajevu (SKM) Adnan Demir kazao je kako će birači van Turske moći svoju građansku dužnost obaviti u 152 predstavništva u 57 zemalja.

Inače, većinu turskih birača ovdje čine studenti, poduzetnici i ljudi sa dvojnim državljanstvom. 

U subotu i nedjelju od 09:00 do 21:00 sati ima i prijevoz od IUS-a do zgrade ambasade. Osim toga, osiguran je prijevoz autobusima i državljana Turske iz Tuzle, Travnika i Mostara.

(NAP/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.