10.4.2017. 13:51
0
Inspekcija na sarajevskom aerodromu zbog nelegalnih taksista
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove započela je danas pojačane kontrole s ciljem suzbijanja nelegalnog taksi i kombi prevoza sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

''Radi se o kontinuiranim aktivnostima saobraćajnih inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u cilju suzbijanja nelegalnog taksi i nelegalnog kombi prevoza'', kazala  je za N1 Vildana Brdarić iz Odjela za odnose s javnošću KUIP-a.

“Riječ je o kontrolama rutinskog tipa koje provode Kantonalna uprava za inspekcijske poslove i Kantonalna policija. U tom smislu provode se redovne akcije kontrole kada je riječ o iznajmljivanju vozila, a posebno se kontroliraju kombi prevoznici koji operiraju sa sarajevskog aerodroma. S obzirom na to da se nalazimo na početku turističke sezone, kada je osjetno povećan dolazak putnika na Međunarodni aerodrom Sarajevo, nadležne kantonalne službe provjeravaju da li prevoznici plaćaju poreze, da li imaju registrirane tvrtke, te da li ispunjavaju sve ostale propisane uvjete za rad“, pojasnili su za N1 sa Međunarodnog aerodrom Sarajevo.

(Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.