10.4.2017. 16:45
0
Šarović: Interes BiH da se Konzum i druge kompanije stabilizuju
Interes BiH je da se "Konzum" i druge kompanije stabilizuju i nastave da rade, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.


Šarović je naveo da je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić za sutra u Sarajevu sazvao sastanak kojem bi trebalo da prisustvuju predstavnici entitetskih vlada i članovi uprava kćerki firmi "Agrokora". 

"Na sastanku će biti vodeći ljudi iz hrvatskog koncerna, `Konzuma`, `Kiseljaka` i svi drugi", rekao je Šarović i dodao da bi sastanak trebalo da bude održan sutra u 15.00 časova. 

Govoreći o finansijskim problemima hrvatskog koncerna "Agrokor" i mogućim posljedicama na javne prihode BiH, domaće dobavljače i zaposlene u "Konzumu BiH" i povezanim društvima, Šarović je naveo da je više stotina dobavljača iz BiH pogođeno ovom krizom. 

"Prema mojim procjenama, dugovanja su najmanje 250 miliona KM, što ne znači da nisu veća", rekao je Šarović novinarima u Istočnom Sarajevu. 

Prema njegovim riječima, svi direktori kompanija imaju dužnost da pripreme informacije o stanju u preduzećima, broju zaposlenih, te dugovanjima dobavljačima. 

Zbog velikih dugovanja "Agrokora" dobavljačima, bankari koji su najveći finansijeri i kreditori ovog koncerna imenovali su novu upravu koja će pokušati restrukturisati kompaniju.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.