16.4.2017. 10:27
0
Amir Zukić se sutra izjašnjava o krivici, tereti se za nezakonito zapošljavanje u Elektroprivredi BiH
Generalni sekretar SDA Amir Zukić i još osam lica koja optužnica tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa nezakonitim zapošljavanjem u "Elektroprivredi BiH", trebalo bi sutra da se izjasne o krivici pred sarajevskim Opštinskim sudom.

Iz Opštinskog suda u Sarajevu najavljeno je da je početak ročišta zakazan za 10.00 časova. 

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku, te Ramiza Karavdića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, kao i protivzakonito posredovanje. 

Osim toga, Zukić se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja. 

Eseda DŽananovića ista optužnica tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, a Seida Fazlagića za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. 

Zukić i Bibić se, prema navodima Tužilaštva, terete da su 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako, kao i Karavdić, te pronalazili lica koja su spremna da daju novac za zaposlenje u "Elektroprivredi BiH". 

Nakon toga, koristeći svoj uticaj preko Džananovića, Zukić je realizovao nezakonita zapošljavanja u "Elektroprivredi BiH".

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.