19.4.2017. 8:08
0
Snijeg bi najveću štetu mogao nanijeti stablima na javnim površinama
Snijeg koji trenutno pada u Sarajevu najveću štetu mogao bi načiniti mladim, ali i odraslim stablima na javnim zelenim površinama. Problem je težina snijega i lisna masa koja može izazvati lomljenje grana, dijelova ili cijelih stabala, upozoravaju iz KJKP Par Sarajevo.

S obzirom na alarmantnost situacije na terenu i štetu koja bi mogla biti izuzetno velika iz preduzeća Park upućuju apel građanima da im pomognu da sačuvaju i spase svako stablo. Iz preduzeća Park mole građane da izađu ispred svojih stambenih objekata i otresu snijeg s mladih sadnica stabala ili ukrasnog grmlja, te na taj način spriječe lomljenje grana i štetu na stablima.

Trenutno su na terenu sve ekipe preduzeća" Park" i uz pomoć mehanizacije, ali i ručno skidaju snijeg sa mladih i odraslih stabala i za sada je na terenu stanje teško, ali pod kontrolom, odnosno nisu zabilježene veće štete. Problem jeste intenzitet padavina, težina snijega i ukoliko isti nastavi padati tokom noći. Svi radnici preduzeća Park na terenu su ostali cijelu noć i u skladu sa mogućnostima obavljali svoj posao, ali mole i građane da im pomognu, a sve s ciljem da se spriječe štete i sačuvaju javne zelene površine kao javno dobro svih nas.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.