19.4.2017. 10:30
1
Ekipe preduzeća „Park“ od sinoć na terenu: Apel građanima da otresu snijeg sa mladih sadnica
Ekipe preduzeća „Park“ od sinoć na terenu, ponovo apel građanima da otresu snijeg sa mladih sadnica i ograniče kretanje ispod stabala, te da automobile ne parkiraju u blizini drvoreda i odraslih stabala

Mokar i težak snijeg koji od sinoć pada u Sarajevu najviše štete izazvao je na stablima i ukrasnom grmlju u sarajevskim parkovima i javnim zelenim površinama.
 
Preko 200 radnika preduzeća „Park“, sa kompletnom mehanizacijom koji su sinoć od 21,00 sati na terenu i dalje rade na otreasnju snijega sa mladih stabala i ukrasnog grmlja, ali i pomoću autokorpi na otresanju snijega sa odraslih stabala.
 
Međutim i dalje apeliramo na građane da nam pomognu i otresu snijeg sa mladih stabala koja se nalaze u blizini njihovih stambenih ili poslovnih objekata. Apeliramo i na građane da vode računa o kretanju ispod stabala, jer  u ovom trenutku krošnje stabala opterećene vrlo teškim i mokrim snijegom predstavljaju opasnost i za građane, ali i imovinu. Molimo i da automobile ne parkiraju ispod stabala ili u blizini istih, jer će na taj način spriječiti materijalnu štetu, ali i omogućiti radnicima preduzeća „Park“ da pomoću autokorpi i druge mehanizacije pristupe svakom stablu i uklone snijeg sa krošnji.
 
Radnici preduzeća „Park“ angažirani su i na čišćenju snijega sa parkovskih staza, stepeništa i platoa koji se nalaze u sklopu javnih zelenih površina na području šest općina u KS, a koje su u nadležosti preduzeća „Park“. Ujedno se vrši i rezanje i uklanjanje polomljenih grana, kao i čišćenje i odvoz istih. Osim toga dio radne snage angažiran je i na čišćenju snijega i sa nastambi za životinje u RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt, ali i stabala, kao i na čišćenju i uklanjanju snijega sa staklenika u rasadniku u Nedžarićima.
 
Pored svih navedenih poslova sinoć od 21,00 sat do sada na terenu smo imali i preko 300 intervencija po pozivu, a u stalnom smo kontaktu sa Operativnim centrom MUP-a KS, Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture KS i Civilnom zaštitom KS.
 
Pričinjena šteta na stablima i zelenilu se zbraja, a prema dosadašnjim procjenama najveća je na području  Novog Grada i Novog Sarajeva, gdje osim grana i dijelova krošnji ima polomljenih i kompletnih stabala.
 
S obzirom na situaciju na terenu još jednom apeliramo na građane da zajednički djelujemo u ovakvim okolnostima  s ciljem da što prije izvršimo posao i sačuvamo što više stabala i drugog zelenila, kao javnog dobra svih nas.
 
Radnici preduzeća „Park“ u kompletnom sastavu ostat će na terenu do daljnjeg.
 
(KJKP"Park")

SnijegPark
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.