19.4.2017. 17:30
0
Do 16. maja javna rasprava o Nacrtu prostornog plana Grada Zenica
U Zenici je u toku javna rasprava o Nacrtu prostornog plana Grada Zenica za period do 2036. godine, a na prvom javnom sastanku u sali Gradskog vijeća prezentirana je osnova Nacrta prostornog plana.


U raspravi su učestvovali stručnjaci iz ove oblasti, predstavnici mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i građani, od kojih je sugerirano da se planom zaštite vodeni resursi i da se kvalitetnije planiranju parking prostori u gradu.

Građani su ukazali na potrebu za formiranje  poslovnih i rekreativnih zona, zaštite šuma i izvorišta pitke vode, a predloženo je da Rudnik mrkog uglja vrati Gradu zemljište koje više ne koristi, te da se sadašnji Kazneno-popravni zavod izmjesti iz gradske zone, a da vojna kasarna dobije drugu namjenu u urbanoj zoni.

Javna rasprava o ovom važnom dokumentu traje do 16. maja, a organizatori provođenja javne rasprave će sve primjedbe, sugestije i mišljenja dostaviti Kantonalnom zavodu za urbanizam i prostorno uređenje, koji će shodno prihvaćenim primjedbama izvršiti izmjenu Nacrta plana, te utvrditi prijedlog Prostornog plana Grada Zenica i uputiti ga Gradskom vijeću na usvajanje.

(FENA/Amila Alijagić)

ZenicaGrad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.