20.4.2017. 16:53
0
Sarajevo: Svečano otvoren SOS program za mlade - YES centar
Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić i nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH Amir Omanović, simboličnim uručivanjem ključa mladima, svečano su otvorili SOS program za mlade – YES centar.
YES centar je projekat organizacije SOS Dječija sela BiH, koji će u naredne tri godine pružiti podršku osnaživanju sposobnosti zapošljavanja 300 mladih ljudi iz marginaliziranih socijalnih grupa s ciljem ostvarivanja njihove socijalne i ekonomske neovisnosti.
 
Ponosan sam da danas otvaramo SOS program za mlade – YES centar, te iskreno vjerujem da sa ovim simboličnim uručivanjem ključa Centra, otvaramo vrata bolje budućnosti za mlade ljude. Svi programi koje organizacija SOS Dječija sela BiH realizira u Sarajevu, djeluju na području Općine Novi Grad i sretni smo da su predstavnici Općine i Načelnik uvijek imali sluha za socijalnu problematiku i pružali podršku našim idejama i željama da djeci i porodicama sa kojima radimo pomažemo da izgrade svoju budućnost. Zajednički cilj nam je biti i podrška mladima na putu ka samostalnosti, a upravo kroz YES centar, odnosno Programa ekonomskog osnaživanja mladih, SOS Dječija sela BiH žele pružiti mladim ljudima iz marginaliziranih socijalnih grupa, priliku da steknu nova i prošire postojeća znanja, odnosno steknu kvalifikacije koje će ih sutra učiniti konkurentnijim na tržištu rada, te im povećati šanse za zapošljivošću“, istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor organizacije SOS Dječija sela BiH.

Vrlo važan korak u realizaciji trogodišnjeg projekta je osiguravanje sredstava za startup-e 45 najboljih poduzetničkih ideja, ali i profesionalne konsultacije s ciljem samoodrživosti novih poslovnih poduhvata.

Trogodišnji Projekat ekonomskog jačanja mladih finansijski je podržan od strane Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj vlade Savezne Republike Njemače i Organizacije SOS Children's Villages International u iznosu od 657.000 Eura, a osim u Sarajevu, ovaj program će realizirat i u Tuzli.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.