24.4.2017. 9:40
0
Predstavnici Općine i KUD 'Vaso Jovanović' Srebrenica u Turskoj
Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković boravio je u službenoj posjeti Općini Beykoz (Istanbul) u Turskoj.

Općine Beykoz i Srebrenica potpisale su krajem 2013. godine Sporazum o bratimljenju  kojim su se obavezale da trajno uspostavljaju različite oblike saradnje, razmjenjuju ideje o realizaciji projekata od zajedničkog interesa u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, sporta, zaštite prirodnog i drugog naslijeđa.

Posjeta je uslijedila na poziv načelnika Općine Beykoz Yücela Çelikbileka, a razgovarano je  o izgradnji sportske dvorane u Srebrenici čiju izgradnju treba da finansira ta turska općina.

Izgradnja dvorane dogovorena je 2015. godine, ali je zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa odgođena.

Načelnik Çelikbilek ponovio je spremnost da finansijski pomognu izgradnju navedene dvorane u Srebrenici, kao i podršku u drugim projektima.

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković susreo se i s predsjednikom pokrajinskog okruga u Beykozu Ahmetom Katircijem s kojim je razgovarao o trenutnoj situaciji u Srebrenici, kao i pripremama za obilježavanja 11. jula.

U pratnji zamjenika načelnika boravila su i djeca iz Srebrenice, članovi KUD-a "Vaso Jovanović" koji su treći put u Beykozu, a povod je  „Dan djeteta“, tradicionalna manifestacija koja se obilježava u cijeloj  Turskoj 23. aprila.

Prvi dječiji ansambl iz Srebrenice predstavio se domaćoj publici  tradicionalnim igrama iz Bosne i Hercegovine.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.